Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Autor
Opieński Jan
(1)
Rok wydania
1920 - 1929
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Napoje bezalkoholowe
(1)
Odżywianie
(1)
Układ pokarmowy
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Bibljoteczka Higjeniczna : Biblioteczka Higieniczna ; z. 15)
- Cel odżywiania. Materiały odżywcze. Potrzebna ilość
materiałów odżywczych. Pokarmy - Budowa narządu pokarmowego. Jego czynność przyswa-
jania i rozkładania pokarmów - Wskazania higieniczne. Zaznajomienie się z obrazem
przemiany materii. Ilość i jakość pokarmów. Pożywki
i używki. Witaminy - Pokarmy zwierzęce. Mleko. Produkty mleczne - masło,
ser. Jaja. Mięso. Konserwy - Pokarmy roślinne. Chleb. Zboża. Rośliny strączkowe
Ziemianki. Konserwy jarzynowe. Owoce - Używki. Sposób ich działania. Herbata. Kawa. Kakao.
Jarstwo - Zakończenie. Określenie w liczbach wagi i kalorii
pożywienia potrzebnego. Obiad u człowieka zamożnego,
średniozamożnego i niezamożnego. Odżywianie dzieci
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AD-35784 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej